Historisk arkiv

Pengestøtte til Håp i havet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Pressemelding

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen ga i dag kr. 100.000 til studentarrangementet Håp i havet ved Norges Fiskerihøgskole i Tromsø. Pengene skal benyttes til å knytte tettere kontakt mellom norske og russiske studenter, for på den måten å styrke de fiskerifaglige nettverkene på tvers av grensene i nord.

Pressemelding

Nr.: 8/2006
Dato: 02.02.2006
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Arne Benjaminsen, tlf. 22 24 64 10

Pengestøtte til Håp i havet

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen ga i dag kr. 100.000 til studentarrangementet Håp i havet ved Norges Fiskerihøgskole. Pengene skal benyttes til å knytte tettere kontakt mellom norske og russiske studenter, for på den måten å styrke de fiskerifaglige nettverkene på tvers av grensene i nord.

- Jeg er opptatt av gevinstene som hentes ved et godt land til land samarbeid. Dette gjenspeiles i regjeringens nordområdepolitikk som blant annet handler om ressurser, samarbeid og kompetanse. Norge skal være tilrettelegger og initiativtaker til et samarbeid basert på kunnskap og tillit mellom Russland og Norge, sa fiskeri- og kystminister Pedersen på Håp i havet i dag.

- Studentsamarbeid mellom landene er et godt utgangspunkt for en styrket kontakt og forståelse i fremtiden. Jeg håper at studentene ved Norges Fiskerihøyskole og læresteder i Arkhangelsk og Murmansk vil bruke pengene til arrangementer og turer som vil knytte ny og styrke gamle kontakter mellom norske og russiske studenter, sa fiskeri- og kystministeren.