Historisk arkiv

Presseinvitasjon: Møte om ulovlig fiske

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Pressen inviteres til å delta på møte om status, utfordringer og mulige fremgangsmåter i arbeidet med å bekjempe det ulovlige fisket.

Pressemelding

Nr.: 52/2006
Dato: 22.06.06
Påmelding til: Informasjonsrådgiver Anne-Berit Herstad, mobil 970 81 522
innen mandag 26. juni kl. 12.00.

Priv. til red.

Presseinvitasjon til møte om ulovlig fiske

Utfordringene knyttet til det uregulerte, urapporterte og ulovlige fisket (IUU-fisket) etter torsk og annen fisk i Barentshavet opptar Regjeringen sterkt. Den biologiske rådgivingen for 2007 illustrerer ytterligere behovet for å få stoppet fisket og omsetningen.

Pressen inviteres til å delta på et dialogmøte mellom fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og andre involverte myndigheter, fiskeriorganisasjoner, Kystvakten og miljøvernorganisasjoner.

Møtet finner sted kl. 09.00 den 27. juni på møterom KYA i 1. etasje i Fiskeri- og kystdepartementets lokaler i Grubbegata 1.

Formålet med møtet er å presentere status og å diskutere utfordringer og fremgangsmåter for å løse de problemer IUU-fisket reiser.

Fiskeri- og kystministeren vil innlede med en problembeskrivelse og fortelle om det politiske arbeidet som er gjort. Statsråden vil også presentere en tiltaksplan for forvaltningens videre arbeid med å bekjempe IUU-fisket. Inviterte deltakere i møtet presenterer egen oppfatning av problematikken og hvordan den kan løses og hva de kan bidra med av egen innsats.

Følgende institusjoner er invitert: Fiskeridirektoratet, Skattedirektoratet, Toll- og avgiftsdirektoratet, Kystvaktstaben, Landsorganisasjonen i Norge, Norges Fiskarlag/ Fiskebåtredernes forbund, Norges Kystfiskarlag, Norsk Sjømannsforbund, Fiskeri- og havbruksnæringens Landsforening, Norske Sjømatbedrifters Landsforening, Aker Seafoods, WWF Norge og Greenpeace Norge.