Historisk arkiv

Rømmingskommisjon for akvakultur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Regjeringen tar rømming på alvor og fiskeri- og kystministeren har i dag oppnevnt en egen Rømmingskommisjon for akvakultur.

Pressemelding

Nr.: 60/2006
Dato: 05.07.06
Kontaktperson: Seniorrådgiver Rune Bildeng, tlf 22 24 64 75

Rømmingskommisjon for akvakultur

Regjeringen tar rømming på alvor og fiskeri- og kystministeren har i dag oppnevnt en egen Rømmingskommisjon for akvakultur.

- Rømmingskommisjonen skal bl.a. undersøke årsaken til alvorlige rømminger og anleggshavari, arbeide systematisk for å redusere risikoen for rømminger og havarier, og foreslå endringer i standarder, regelverk og andre rammebetingelser, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. Statsråden er svært fornøyd med kommisjonens sammensetning og har store forventninger til kommisjonens arbeid.

Fiskeri- og kystdepartementet har fastsatt eget mandat for rømmingskommisjonen. Kommisjonen skal rapportere til Fiskeridirektoratet som også stiller sekretariat til rådighet for denne.

En slik kommisjon anses som en kostnadseffektiv måte å bygge opp en kunnskapsbase, og gjennom dette sikre et videre systematisk arbeide for å redusere risiko for rømninger og havarier.

Kommisjonen skal ledes av Lars Andrè Dahle, spesialrådgiver i Norges forskningsråd, og består av i alt 6 kvinner og 4 menn, alle med bred faglig kompetanse.

Sammensetningen i kommisjonen er balansert ut fra ulike interesser og roller. Medlemmene er oppnevnt i kraft av sin kompetanse og representerer til sammen et helhetlig faglig perspektiv. Foruten leder bestås kommisjonen av følgende medlemmer:

Aud Helen Alming (NFR), Maren Esmark (WWF Norge), Arne Fredheim (SINTEF), Ellen Kjos -Kendall (Ethikon), Britt Stokke Lønaas (Standard Norge), Tore Håkon Riple (Marine Construction), Elin Tveit Sveen (Marø Havbruk AS), Arve Thendrup (Norsk Akkreditering) og Aina Valland (FHL havbruk).