Historisk arkiv

Lanserer melding til Stortinget om sjømatnasjonen Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Mitt mål er at vi skal være fremst i verden på marin kunnskap og nyskaping, og derigjennom styrke sjømatnæringas rolle som verdiskaper langs kysten, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Berg Hansen lanserer i dag at regjeringa har besluttet at det skal legges frem en ny melding til Stortinget med en bred og helhetlig gjennomgang av fiskeri- og havbrukspolitikken. Meldinga skal støtte opp under ambisjonen om Norge som verdens fremste sjømatnasjon og bidra til å utvikle en framtidsrettet fiskeri- og havbrukspolitikk.

Andre tema er rammebetingelsene for konkurranseutsatte verdikjeder sett i forhold til målsetninga om økt bearbeiding av råstoff og restråstoff i Norge.

- Norge eksporterte i 2010 sjømat for nærmere 54 mrd kroner. Samtidig vet vi at verdens befolkning øker, og at etterspørselen etter også sjømat vil øke med blant annet velstandsutviklingen i Asia. Denne utviklinga må vi være i forkant av.

- Kunnskap og kompetanse vil være et gjennomgående tema, særlig i forhold til fremveksten av nye næringer basert på marin bioprospektering og økt bruk av marin bioteknologi, sier fiskeri- og kystministeren.


Fiskeri- og kystministeren på Meny på Oasen i Bergen 14. juni 2011. Med seg har hun fra venstre konsernsjef i Lerøy, Henning Beltestad, Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Bergen, Marte Mjøs Persen, direktør Terje E. Martinussen fra Eksportutvalget for fisk og Alexandra Krage Angell fra Smak av kysten.

 

Kontakt: Pressevakt 22 24 66 99

Norge - verdens fremste sjømatnasjon
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansens innlegg for Vestlandsrådet - 14. april 2011, Bergen.