Historisk arkiv

WTO - Ministermøte i Genève 29. juni

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Den 29. juni og påfølgende dager vil det bli holdt et uformelt ministermøte om WTO-forhandlingene i Genève. Møtet vil bli ledet av generaldirektør Pascal Lamy, som også er formann for hovedkomiteen for forhandlingene (TNC), og ambassadør Eirik Glenne, formann for WTOs hovedråd. Ministre fra omlag 30 land vil delta.

WTO - Ministermøte i Genève 29. juni

Den 29. juni og påfølgende dager vil det bli holdt et uformelt ministermøte om WTO-forhandlingene i Genève. Møtet vil bli ledet av generaldirektør Pascal Lamy, som også er formann for hovedkomiteen for forhandlingene (TNC), og ambassadør Eirik Glenne, formann for WTOs hovedråd. Ministre fra omlag 30 land vil delta. Norge er blant de inviterte.

Den norske delegasjonen vil ledes av utenriksminister Jonas Gahr Støre. Fiskeri- og kystdepartementet er representert på embetsnivå.

Hensikten med møtet er å diskutere og komme til enighet om såkalte "modaliteter" (forhandlingsmetodikk) for to av hovedområdene i WTO-forhandlingene, markedsadgang for industrivarer inkludert fisk (NAMA) og landbruk.

Som grunnlag for diskusjonen har formennene for forhandlingsgruppene på disse to områdene lagt frem forslag til slike modaliteter. I lys av at dette er et uformelt møte, vil resultatene fra møtet senere bli drøftet blant alle medlemslandene i WTO. Dette vil skje løpende i juli måned. Tidsfrist for å bli enige om modalitetene er satt til 31. juli.

Kontaktpersoner:

Avdelingsdirektør Dag Erling Stai (mobil: 92 89 04 93)
Seniorrådgiver Anniken Mordal (mobil: 97 08 26 74)