Historisk arkiv

Vil satse på oppdrettsteknologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-Teknologiutvikling skal sikre at norsk oppdrettsnæring fortsatt skal være verdensledende i framtida, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen da hun åpnet Aqua Nor i Trondheim.

- Teknologiutvikling skal sikre at norsk oppdrettsnæring fortsatt skal være verdensledende i framtida, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen da hun åpnet Aqua Nor i Trondheim.

Aqua Nor er verdens største havbruksmesse, og statsråden brukte sitt innlegg til å framheve Norges sterke posisjon innen fiskeoppdrett.

- Innen sjøbasert oppdrett er definitivt Norge i førersetet. Det har gitt oss erfaring. Vi er nå i en nøkkelposisjon for å forvalte denne kunnskapen og utvikle den videre slik at vi blir verdens fremste sjømatnasjon, sa statråden.

Statsråden varslet i innlegget at regjeringen om kort tid legge fram et marint kunnskapsløft.

- Det marine kunnskapsløftet omfatter utdanning, kompetanseheving, forskning og utvikling. Vi står ovenfor en teknologiutvikling som kan gi svar, og dermed bidra til å utløse næringas potensial, sa statsråden.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen delte ut Fiskeridirektoratets miljøpris under Aqua Nor. Prisen gikk til Akva Design AS som får Fiskeridirektoratets Miljøpris 2013 for å ha utviklet et system for oppdrett i sjøen som vil kunne bidra til å løse utfordringer knyttet til lakselus, rømming og utslipp fra oppdrettsanlegg. Statsråden er flankert av fiskeridirektør Liv Holmefjord og Anders Næss i Akva Design AS. (FKD)