Historisk arkiv

Regjeringens resultater etter åtte måneder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

På en pressekonferanse i dag la statsminister Jens Stoltenberg fram flertallsregjeringens resultater etter åtte måneder i regjering. Se resultatene fra helse- og omsorgssektoren.

Resultater etter åtte måneder

Bedre omsorg og helsetilbud

Flere får behandling

·

  1. Mer enn 20 000 flere pasienter blir behandlet med vårt budsjett – takket være en økning på 600 millioner i overføringene til sykehusene. Skjevfordelingen mellom helseregionene rettes raskere opp ved at Helse Vest og Helse Midt-Norge har fått 100 millioner kroner ekstra. ·
  2. Ventetiden går ned. Pasientene som skal behandles på somatiske sykehus har i dag 13 dager kortere ventetid enn for ett år siden. Vi har også igangsatt arbeidet med å korte ventetiden for barn og unge med psykiske lidelser.
  3. Vi tar vare på lokalsykehusene, slik at folk i hele landet skal sikres et trygt og godt sykehustilbud.

Pasientene betaler mindre

·

  1. Vi har fjernet egenandelen på fysioterapibehandling, til glede for opp mot 250 000 kronisk syke. ·
  2. Vi har satt ned egenandelstak 2 med ett tusen kroner til 2500 kroner, slik at rundt 25 000 pasienter får lavere utgifter til behandling.
  3. Vi har innført gratis pneumokokkvaksine, slik at rundt 57 000 barn i år kan få gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse.

Eldre får bedre omsorg

  1. Vi har gitt kommunene 5,7 milliarder kroner i økte frie midler i år. Store deler av disse midlene går til å sikre de eldre en mer verdig og god omsorg.
  2. Vi får flere hender i eldreomsorgen. Vi er i rute i forhold til målet om 10 000 nye årsverk innen pleie og omsorg. Med en styrking av kommunenes frie inntekter med totalt 7-8 milliarder i 2006 og 2007 er de satt godt i stand til å opprette nødvendig antall stillinger.
  3. Vi sørger for bedre rekruttering til pleie- og omsorgssektoren gjennom økte bevilgninger til utdanning.