Historisk arkiv

Statistikk over legemiddelforbruk tilgjengelig på nettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Folkehelseinstituttet har lansert en løsning på Internettet som gir mulighet til å hente informasjon om legemiddelforbruket i Norge. - Dette vil være en viktig kilde til ny kunnskap om legemiddelbruk i Norge, sier stats­sekretær Wegard Harsvik

Statistikk over legemiddelforbruk tilgjengelig på nettet

Folkehelseinstituttet (FHI) har lansert en løsning på Internettet som gir mulighet til å hente informasjon om legemiddelforbruket i Norge. Statistikken er basert på informasjon fra Reseptregisteret.

Web­løsningen vil gjøre det mulig å hente ut statistikk over årlig bruk av lege­midler forskrevet på resept. Man kan bl.a. søke på antall brukere, eller antall brukere per 1000 innbyggere, av et bestemt legemiddel, eller legemiddel­gruppe. Statistikken kan fordeles på fylke, helseregion, kjønn og alder. Legemiddel­omsetning er målt både i kroner og i definerte døgndoser ( DDD). Foreløpig kan man hente ut statistikk for 2004 og 2005, men data for 2006 vil være tilgjengelige fra 1. mai 2007.

- Dette vil være en viktig kilde til ny kunnskap om legemiddelbruk i Norge, sier stats­sekretær Wegard Harsvik i Helse- og omsorgsdepartementet. - Det er lagt vekt på brukervennlighet, og kan derfor være et tilbud til alle som ønsker informasjon om bruk av legemidler.

Den nye statistikken vil bli tilgjengelig her: www.reseptregisteret.no

For mer informasjon, se: www.fhi.no