Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Marianne Vollan direktør for Kriminalomsorgen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Ekspedisjonssjef Marianne Vollan (49) ble i statsråd i dag utnevnt til direktør for Kriminalomsorgens sentrale forvaltning.

Ekspedisjonssjef Marianne Vollan (49) ble i statsråd i dag utnevnt til direktør for Kriminalomsorgens sentrale forvaltning.

Embetet er nyopprettet som følge av at Kriminalomsorgens sentrale forvaltning flyttes ut av departementet og lokaliseres på Lillestrøm fra 1. juli. Direktoratet vil ha om lag 75 ansatte, med stillinger fra Kriminalomsorgsavdelingen, Kriminalomsorgens IT-tjeneste, samt stillinger som overføres etter sammenslåingen av to av dagens kriminalomsorgs­regioner. Direktøren for KSF vil være øverste leder i etaten, som fra 1. juli vil bestå av 5 regioner samt Kriminalomsorgens utdanningssenter. 

Vollan kommer fra stillingen som ekspedisjonssjef i Justis- og beredskapsdepartementet hvor hun siden 2009 har ledet Kriminalomsorgsavdelingen og vært leder for Kriminalomsorgens sentrale forvaltning.

Vollan er utdannet jurist og startet sin karriere som juridisk medarbeider i advokatfirmaet Thommessen Krefting, Greve & Lunds kontor i London i 1991. Hun arbeidet i Lovavdelingen i Justisdepartementet fra 1993 - 2006. I 2006 var hun en periode konstituert som lagdommer ved Borgarting lagmannsrett, før hun 17. november samme år ble konstituert som avdelingsdirektør i Lovavdelingen.

 

Til toppen