Historisk arkiv

EUs politiakademi ønsker samarbeidsavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Styret i det europeiske politiakademiet vil forhandle om en samarbeidsavtale med Norge. CEPOL er et nettverk av politihøyskoler i EUs medlemsland, og tilbyr kurs, seminarer og konferanser for politifolk på seniornivå.

Det europeiske politiakademiet ønsker samarbeidsavtale

Styret i EUs politiakademi (CEPOL) vedtok den 13. januar å gi sin direktør tillatelse til å begynne forhandlinger om en samarbeidsavtale med Norge. CEPOL er et nettverk av politihøyskoler i EUs medlemsland, og tilbyr kurs, seminarer og konferanser for politifolk på seniornivå.

Politihøyskolen har allerede bygd opp kontakt med CEPOL. Norske politifolk deltar på seminarer, konferanser og lignende arrangert av CEPOL, og er også knyttet til deres nettverk. I tillegg deltar norske medarbeidere i utviklingen av felles læremoduler for europeiske politihøyskoler.

I Rådsbeslutningen som oppretter CEPOL heter det: (it) "may cooperate with national training institutes of non-member States of the European Union, in particular with those of the candidate countries, as well as with those of Iceland, Norway and Switzerland."

CEPOL ble først etablert i 2000 og ble nylig en offisiell EU-institusjon. CEPOL holder til i Bramshill i Storbritannia. Mer informasjon finnes på deres hjemmeside.

Kontaktpunkt for CEPOL i Norge er Grete-Ba Flåten, Internasjonal koordinator ved Politihøyskolen. Mer informasjon om Politihøyskolen og dets internasjonale engasjement finnes på deres hjemmeside.