Historisk arkiv

Justisministeren til Svalbard

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Knut Storberget besøker Svalbard fra 22. – 24. januar. Mandag kveld deltar han på et folkemøte i Longyearbyen for å høre ulike syn på utviklingen på Svalbard.

Justisministeren til Svalbard

Justisminister Knut Storberget besøker Svalbard 22. – 24. januar. Mandag kveld deltar statstråden på et folkemøte i Longyearbyen for å høre ulike syn på utviklingen på Svalbard.

Reisen til Svalbard er Knut Storbergets første besøk som "Svalbardminister". Under oppholdet møter han en rekke representanter for det lokale samfunns- og næringslivet:

Søndag har statsråden møte med Sysselmannen på Svalbard.

Mandag blir det omvisning hos blant andre Unis/Forskningsparken, Svalbard kirke, Longyearbyen Sykehus og Store Norske Spitsbergen Grubekompani, samt møte med Longyearbyen lokalstyre.

Klokken 1900 deltar justisministeren på et folkemøte på Huset i Longyearbyen for å høre ulike syn på utviklingen på Svalbard.

Tirsdag besøker statsråden blant annet Svalbard Reiselivsråd og Longyearbyen skole.

Sysselmannen på Svalbard er øverste myndighet på øygruppen, og er administrativt underlagt Justisdepartementet.

I 2006 er det 100 år siden Longyearbyen ble grunnlagt. Hovedmarkeringen skjer i slutten av april, hvor blant annet Kongeparet deltar. Mer informasjon om Svalbard finner du på hjemmesiden til Sysselmannen.