Historisk arkiv

Oppfølgingsteam for unge lovbrytere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Knut Storberget snakket om felles ansvar og innsats mot barne- og ungdoms-kriminalitet da han innledet oppstartskonferansen for lokale oppfølgingsteam for unge lovbrytere.

Oppfølgingsteam mot barne- og ungdomskriminalitet

Justisminister Knut Storberget snakket om felles ansvar og innsats mot barne- og ungdomskriminalitet da han innleder oppstartskonferansen for oppfølgingsteamene onsdag 15. februar.


Treårig prøveprosjekt
Det opprettes fire treårige prøveprosjekter med lokale oppfølgingsteam for unge lovbrytere. Sammensetningen av teamene tilpasses behovene i hver sak. Oppfølgingsteamene er under etablering i Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Oslo ved Majorstua politikrets. På oppstartskonferansen er det tverrfaglig deltakelse fra alle fire teamene, fra politi, konfliktråd og kommunale instanser.

Oppfølgingsteamene er et av tiltakene i handlingsplanen "Sammen mot barne- og ungdomskriminalitet" som har fokus på oppfølging av den enkelte unge lovbryter under 18 år. Dette gjelder særlig gjengangere, de som begår alvorlig kriminalitet eller sitter i fengsel. Målsettingen er både å forhindre at den enkelte utvikler en kriminell karriere, men også beskytte omgivelsene.