Historisk arkiv

Forbedret redningsberedskap ved Banak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisministeren følger opp ambisjonene om øket beredskap ved redningshelikopterbasene, ved å foreta åpning av ny tilstedevakt ordning på Banak 1. juli 2006.

Pressemelding

Nr.: 70-2006
Dato: 01.07.06

Forbedret redningsberedskap ved Banak

Justisministeren følger opp ambisjonene om øket beredskap ved redningshelikopterbasene, ved å foreta åpning av ny tilstedevakt ordning på Banak 1. juli 2006. Ordningen innebærer at et fullt utrustet og bemannet redningshelikopter er klar til umiddelbar utrykning fra Banak, 24 timer i døgnet året rundt - på oppdrag fra Hovedredningssentralen.

- Vi har en meget god redningstjeneste her i landet bestående av personell med høy faglig standard og sterk vilje til å utføre en god jobb. Regjeringen jobber aktivt for å styrke redningshelikoptertjenesten. Opprettelsen av tilstedevakt ved Banak redningshelikopterbase er et ledd i dette arbeidet, sier justisminister Knut Storberget.

Besetningen på redningshelikopteret inkluderer lege som vil være fast del av besetningen ved alle utrykninger.

Tilstedevaktordningen er en del av planene fra justisministeren for å komme de nødstedte raskere til unnsetning, i erkjennelsen av at reduksjon av tid er en av de viktigste faktorene som påvirker overlevelsesmulighetene best.

Kontaktperson:
Avd.dir. Ole Hafnor, Rednings- og beredskapsavd. t. 911 16 206

Kontaktpersoner, Banak: Avd.sjef major Henry Ingilæ, t. 784 92 560 og
skvadronsjef oberstløytnant Rolf Folland, t. 513 48 620