Historisk arkiv

Nye Kripos blir Kripos

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Kripos får tilbake sitt gamle innarbeidede navn. – Troverdighet og tillit er begreper som knyttes tett til navnet Kripos. De er like viktige i forhold til de nye oppgavene Kripos har fått med hovedansvaret for bekjempelse av organisert kriminalitet og etterforskning av egne saker, sier justisminister Knut Storberget.

Pressemelding

Nr.: 2 – 2006
Dato: 20.01.2006

Nye Kripos blir Kripos

Kripos får tilbake sitt gamle innarbeidede navn. Kongen i statsråd har i dag endret navnet på Den nasjonale enhet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet (Nye Kripos) til: Den nasjonale enhet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet (Kripos).

– Kripos er en viktig del av norsk politi, spesielt som bistandsorgan i alvorlige kriminalsaker og som leverandør av analyser av tekniske bevis. Troverdighet og tillit er nøkkelord i denne sammenheng, og er begreper som knyttes tett til navnet Kripos. Dette er begreper som er like viktig i forhold til de nye oppgavene Kripos har fått med hovedansvaret for bekjempelse av organisert kriminalitet og etterforskning av egne saker, sier justisminister Knut Storberget i forbindelse med navneendringen.

Resultatene av en MMI-undersøkelse gjennomført i august i fjor, understreker at Kripos-navnet står i en særstilling i offentlig sektor. Befolkningens kjennskap til Kripos-navnet gir en svært høy score. Hele 97 prosent av de spurte har hørt om eller kjenner til Kripos.

MMI fremholder at Kripos’ score på dette spørsmålet er høyere enn de fleste andre offentlige aktører de har målt navneverdien for. Undersøkelsen bekrefter at Kripos gjennom 45 år har etablert et solid merkenavn i norsk offentlighet, og viser at et enkelt navn som Kripos på denne delen av politiet har stor gjennomslagskraft og gjenkjennelse.