Historisk arkiv

Vedlikeholdsetterslep på to mrd. i fengslene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Multiconsult utarbeidet i april 2005 en rapport på oppdrag for Justisdepartementet og daværende Moderniseringsdepartementet. Rapporten estimerer et vedlikeholdsetterslep for bygningsmassen i fengslene på 2 mrd. kroner.

Pressemelding

Nr.: 18 - 2006
Dato: 03.03.2006

Multiconsult: Vedlikeholdsetterslep på to mrd. i fengslene

Multiconsult utarbeidet i april 2005 en rapport på oppdrag for Justisdepartementet og daværende Moderniseringsdepartementet. Formålet med rapporten er å få et helhetlig oversiktsbilde over kriminalomsorgens bygningsmasse og vedlikeholdsbehov. Rapporten estimerer et vedlikeholdsetterslep for bygningsmassen i fengslene på 2 mrd. kroner.

- Jeg konstaterer at det er et betydelig vedlikeholdsetterslep i fengslene som har bygget seg opp over mange år. Jeg vil i tiden fremover arbeide videre med å få en nærmere oversikt over omfanget, og ut fra dette vurdere fortløpende tiltak, sier justisminister Knut Storberget.

Departementet arbeider nå med å lage en helhetlig plan for å planlegge og følge opp vedlikeholdet. I den forbindelse vil det i 2006 bli etablert et prosjekt for å få utarbeidet tilstandsrapporter på de mest kritiske byggene. Departementet har bevilget fem millioner kroner til dette formålet. På bakgrunn av denne oversikten, blir det lettere å planlegge en helhetlig håndtering av vedlikeholdsetterslepet.

Planen er en del av en større satsing på kriminalomsorgen. Det er viktig å planlegge, slik at man for fremtiden kan håndtere det løpende vedlikeholdet på en tilfredsstillende måte. Dette er gunstig av flere grunner: Det blir lettere å få et oversiktsbilde over tilstanden, samtidig som det blir lettere å se hva det hele koster. Ikke minst blir det enklere å følge opp.