Historisk arkiv

Justisministeren åpner Bjørgvin fengsel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Priv til red

Tirsdag åpner justisministeren Bjørgvin fengsel og Lyderhorn overgangsbolig. – Det har i en årrekke vært for få varetekts- og soningsplasser i Norge. Jeg har som mål at soningskøen skal bort innen 2009. Etablering av 90 plasser i Bjørgvin fengsel og 16 plasser ved Lyderhorn overgangsbolig er blant tiltakene som gjør at køen er på vei nedover, sier justisminister Knut Storberget.

Etterpå besøker han et av landets to sentre for narkotikaprogram med domstolskontroll, hvor rusmisbrukere som har begått kriminelle handlinger kan dømmes til å gå gjennom et behandlingsopplegg.

Tirsdag 13. februar
10.30 – 11.15: Samtale med beboerne og omvisning i Lyderhorn overgangsbolig. Adresse: Gravdalsvei 240, Laksevåg

12.00: Åpningsseremoni med taler av blant andre statsråden, Statsbygg, regiondirektør Per Sigurd Våge, fengselslederne Harald Åsaune, Bjørgvin og Siri Fjørtoft, Lyderhorn. Adresse: Festsalen hos Norsk Lærerakademi (nabo til Bjørgvin fengsel). 

13.15- 14.00: Møte med beboerne og omvisning i Bjørgvin fengsel

14.15- 15.30: Orientering om virksomheten i Senter for narkotikaprogram med domstolskontroll i Bergen. Adresse: Damsgårdsveien 69.

18.00 Paneldebatt på Universitetet i Bergen. Spørsmål som diskuteres er blant annet når vi skal bruke straff. Stikkord er blasfemi, bigami og grov uaktsom voldtekt.

Pressekontakt under besøket:
Informasjonsrådgiver Marit H Haugen, 911 02 129