Historisk arkiv

Informasjonsmøte: Nødnett først til Østfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Første utbyggingstrinn av nytt nødnett starter i Østfold. Statsskretær Terje Moland Pedersen fra Justisdepartementet møter ledere og fagansvarlige for brann, politi og helse i Sarpsborg rådhus 27. februar.

Første utbyggingstrinn av nytt nødnett starter i Østfold. Statsskretær Terje Moland Pedersen fra Justisdepartementet møter ledere og fagansvarlige for brann, politi og helse i Sarpsborg rådhus 27. februar. 

– Det nye nødnettet vil styrke samfunnets evne til å møte organisert kriminalitet og terrortrusler, og er en nødvendighet for håndtering av store ulykker og naturkatastrofer, sier statssekretær Terje Moland Pedersen.

Nødnett: Det nye digitale radionettet vil gi nød- og beredskapsetater et felles, sikkert og avlytningsfritt kommunikasjonsnett med god radiodekning og kapasitet til å dekke daglige hendelser så vel som større ulykker. Nye funksjoner vil kunne lette arbeidet for beredskapspersonell, og bedre muligheter til å kommunisere i felles grupper på et skadested, legger grunnlag for en samlet styrket beredskapstjeneste overfor publikum.

Informasjonsmøte om utbyggingen:
09.00 – 09.30 Kaffe og registrering
09.30 – 09.40 Velkommen og praktisk informasjon v Cecilie B. Løken, markedssjef i Nødnettprosjektet
09.40 – 09.55 Innledning ved Terje Moland Pedersen, statssekretær i Justis- og politidepartementet
09.55 – 10.05 Betydning av nødnettet i helsesektoren, Kjell Røynesdal, avdelingsdirektør i Helse- og omsorgsdepartementet
10.05 – 10.20 Nytt nødnett i Norge – historikk og status v/Cecilie Løken
10.20 –  10.40 Utbygging og innføring – status for prosjektet v/Nina Myren, kontraktsansvarlig i Nødnettprosjektet
10.55 – 11.15 Løsningen som skal leveres v/Jan I Helseth, teknisk sjef i Nødnettprosjektet
11. 15 – 11.45 Konsekvenser for brukerorganisasjonene v/ Cecilie Løken
11.45 – 12.00 Oppsummering og spørsmål
Teknisk møte fortsetter etter lunsj

Første utbyggingstrinn: Første utbyggingstrinn består av politidistriktene Follo, Romerike, Oslo, Asker og Bærum, Søndre Buskerud og Østfold (tilsvarende 54 kommuner på Østlandet). Stortinget vedtok 18. desember 2006 at første utbyggingstrinn skal igangsettes. Nettet skal etter planen være ferdig utbygd og klart til operativt bruk ett år etter oppstart. Det er videre lagt opp til en evaluering av første byggetrinn hvor teknologiske, økonomiske, organisatoriske og operative forhold skal vurderes. Evalueringen skal gi tilstrekkelig grunnlag for å vurdere videre utbygging etter trinn 1 i forbindelse med behandlingen av budsjettet for 2009. Det legges opp til at et landsdekkende nødnett skal være ferdig utbygget i løpet av 2011.