Historisk arkiv

Benjaminprisen til Gommerud skole

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsministeren delte i dag ut Benjaminprisen 2005 til Gommerud skole i Akershus. Prisen deles årlig ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering.

Benjaminprisen utdelt:

Arbeid mot rasisme gir uttelling

Gommerud skole i Akershus vant Benjaminprisen 2005. Prisen deles årlig ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering, og består av kr. 50 000 og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen.

- Det er viktig at skolene går foran i arbeidet mot rasisme. Gommerud skole er et svært godt eksempel på et mangfoldig fellesskap i Norge, og de bruker dette på en inspirerende måte. Skolen arbeider spesielt for flerkulturell forståelse og toleranse. Mye er knyttet til skolens arbeid med KRL-faget, og har fokus på det positive i ulike religioner og kulturer, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Gommerud skole utpeker seg ved at den arbeider på en spesiell måte med ulike religioner og livssyn. Skolen lærer elevene å dele kunnskap og vise respekt for hverandres religioner og livssyn. De arrangerer blant annet besøk til ulike tros- og livssynssamfunn og markerer ulike religiøse høytider. – Jeg har spesielt merket meg at de på en eksemplarisk måte har utviklet et samarbeid med foreldrene, sier Djupedal. Det er etablert en mødregruppe og en flerkulturell arbeidsgruppe som gir viktige formelle og uformelle møteplasser for foreldre, lærere og elever.

Prisen har fått navnet etter den 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept i et rasistisk og nazistisk motivert drap på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Prisen ble delt ut for første gang i 2003.