Historisk arkiv

Djupedal understreker institusjonenes ansvar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

I sin tale på Kontaktkonferansen for høyere utdanning i dag ga kunnskapsministeren både institusjonene og den enkelte forsker et stort ansvar for at forskningen skjer innenfor gode etiske rammer.

Djupedal understreker institusjonenes ansvar

Kunnskapsminister Øystein Djupedal sa i sin tale på Kontaktkonferansen for høyere utdanning at både institusjonene og den enkelte forsker har et stort ansvar for at forskningen skjer innenfor gode etiske rammer.

- Etisk bevissthet må skjerpes både hos den enkelte forsker og på institusjonsnivå. Den foreliggende saken om fabrikkerte data fra en forsker ved Radiumhospitalet, som ble kjent før helgen, har blant annet gjort at vi stiller spørsmål om ansvaret som medforfatter tas tilstrekkelig alvorlig. Det er et lederansvar å gripe tak i uheldige saker som måtte oppstå. Jeg vil understreke institusjonenes ansvar for videre utvikling av sine kvalitetssikringssystemer slik at de avdekker, og har prosedyrer for å behandle, saker om fusk, sa Djupedal i sin tale til representanter for universiteter og høyskoler.

Les hele talen ved å klikke her