Historisk arkiv

Djupedals hilsen på Trygg bruk-dagen 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

- Det er viktig at skolen i samarbeid med hjemmet utvikler et bevisst forhold til ny teknologi, sa Djupedal i sin hilsen i forbindelse med Trygg bruk-dagen i dag.

Djupedals hilsen i forbindelse med Trygg bruk-dagen 2006

Den 7. februar markeres den europeiske Trygg Bruk-dagen (Safer Internet Day). Dagen er en markering av arbeidet for å gjøre Internett tryggere for barn og unge og en manifestasjon av kampen mot kriminalitet og overgrep mot barn og unge med utspring i Internett.

Dagen markeres med flere arrangementer, og det er utviklet en egen lærerpakke som støtte for lærere som ønsker å undervise i trygg bruk av Internett. Lærepakken deles ut til alle landets skoler med barnetrinn.

Statsråd Øystein Djupedal understreker i sin hilsen i forbindelse med Trygg Bruk-dagen hvor viktig det er at skolen i samarbeid med hjemmet utvikler et bevisst forhold til den raske utbredelsen av ny teknologi som gjør det mulig å legge bilder og korte videosnutter ut på nettet med få tastetrykk.
- Skolens utfordring er å følge med. Men det er positivt at barn og ungdom raskt tar i bruk tekniske nyvinninger, understreker han.

Enkel tilgang til innhold på Internett forsterker den rollen kildekritikk har spilt i skolen, sier statsråd Djupedal. Videre understreker han at nye medier og tjenester kan være både integrerende og ekskluderende på samme tid. - Vi må alle – både hjem og skole - ta disse utfordringene på alvor slik at barn og unge så trygt som mulig kan ta digitale medier i bruk, sier Djupedal

Markeringen av dagen skjer i regi av SAFT i samarbeid med en lang rekke nasjonale og internasjonale aktører.

Hør statsrådens hilsen ved å klikke her.

Les statsrådens tale ved å klikke her