Historisk arkiv

Flere lærekontrakter i år enn i fjor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Totalt er det registrert 10 531 lærekontrakter. Dette er nesten 900 flere enn på samme tid i fjor.

Flere lærekontrakter i år enn i fjor

Tall for september viser at 56 prosent av søkerne har inngått avtale om lærekontrakt. Totalt er det registrert 10 531 lærekontrakter. Dette er nesten 900 flere enn på samme tid i fjor.

Mye tyder på at årets formidling vil bli bedre enn tidligere år. Flere nye lærebedrifter, bedre innsats fra søkerne og økt inntak i etablerte lærebedrifter er blant årsakene til at flere ser ut til å få lærekontrakt i år.

Flere av søkerne uten plass trenger læreplass innen områder statlig sektor jobber med.
— Det er viktig at Kunnskapsdepartementet med sine underliggende etater bidrar i dette arbeidet, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal. Kunnskapsdepartementet har sendt brev til alle underliggende etater og oppfordret til økt inntak av lærlinger.
— Jeg vil at alle underliggende etater setter i gang et arbeid med å opprette flere læreplasser innen egen virksomhet, både på kort sikt og på lang sikt. Målet for statlig sektor er flere læreplasser for ungdom som ennå ikke har fått læreplass høsten 2006 og gjennom systematisk arbeid få ytterligere økning av antall læreplasser i 2007, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i brevet.

Klikk her for å lese brvet

Les mer om statistikken på Utdanningsdirektoratets hjemmesider