Historisk arkiv

Landsverneplan for kunnskapssektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Statsbygg har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet laget en rapport som inngår i arbeidet med sektorvise landsverneplaner for statens kulturhistoriske eiendommer. Rapporten omfatter blant annet en liste over bygninger som er vurdert som verneverdige.

Statsbygg har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet laget en rapport som inngår i arbeidet med sektorvise landsverneplaner for statens kulturhistoriske eiendommer. Rapporten omfatter blant annet en liste over bygninger som er vurdert som verneverdige. .

Staten er i besittelse av et stort antall kulturhistoriske eiendommer. Regjeringne har besluttet at det skal utarbeides sektorvise landsverneplaner for statens kulturhistoriske eiendommer og skal danne grunnlag for eventuell fredning i henhold til kulturminneloven. 

Forprosjektrapporten "Landsverneplan for kunnskapssektoren" oppsummerer arbeidet i forprosjektet og er beslutningsgrunnlag for det videre arbeidet med landsverneplanen, som er del av prosjektet "Statens kulturhistoriske eiendommer".