Historisk arkiv

Klart for rekordstort Science Week 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Årets viktigste vitenskapsarrangement mellom Norge og Nord-Amerika arrangeres i Houston, Texas 12. til 16. november. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil delta sammen med helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Årets viktigste arena for samarbeid mellom Norge og Nord-Amerika innen forskning, høyere utdanning og innovasjon arrangeres i Houston, Texas 12. til 16. november. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil delta sammen med helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Transatlantic Science Week arrangeres i år for ellevte gang, og er en viktig møteplass for politikere, forskere, ledere og andre som arbeider med høyere utdanning, forskning og innovasjon i USA og Canada og Norge. Årets «vitenskapsuke» blir rekordstor, med over 500 deltakere, hvorav 200 fra Norge. Science Week er i år lagt til Houston og Rice University og MD Anderson Cancer Center.

― Science Week er en nøkkelarena for akademisk samarbeid mellom Norge og Nord-Amerika. Forskning spiller en avgjørende rolle for å forstå og løse globale utfordringer verden står overfor. Derfor er årets søkelys på helse og energi spesielt viktig. Jeg håper årets Science Week vil føre til at det etableres nye nettverk og at nye tanker og ideer kan slå rot, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

«Bridging Partnerships»

Tittelen på årets arrangement er «Bridging Partnerships», og viser til det overordnede målet om å stimulere til faglig samarbeid mellom Norge og USA og Canada innenfor forskning, teknologi, innovasjon og høyere utdanning.

Kunnskapsministeren vil holde åpningstalen under Science Week tirsdag formiddag. Hun vil også møte Dr. Subra Suresh, direktør for National Science Foundation, og besøke flere universiteter og forskningsinstitusjoner.

Både nasjonalt og globalt står verden overfor store utfordringer med å tilby helsetjenester for en aldrende befolkning og med framvekst av kroniske lidelser og mer sammensatte hjelpebehov. En av sesjonene, Health Professionals for a New Century, tar opp disse problemstillingene sett i lys av behovet for økt kopling mellom utdanning, forskning og helsetjenestene. Kunnskapsministeren vil åpne denne sesjonen.;

Arrangør av Science Week er det norske generalkonsulatet i Houston, den norske ambassaden i Washington DC, i nært samarbeid med Kunnskapsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Olje- og energidepartementet, Rice University og MD Anderson Cancer Center.