Historisk arkiv

Sør-Afrikas utdanningsminister besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted:

Sør-Afrikas utdanningsminister Naledi Pandor besøker Norge 22.-27. august. Anledningen for besøket er et tiårig akademisk samarbeid i regi av Universitetet i Oslo og den sørafrikanske ambassaden – The Oslo Celebrations.

Sør-Afrikas utdanningsminister Naledi Pandor besøker Norge 22.-27. august. Anledningen for besøket er et tiårig akademisk samarbeid i regi av Universitetet i Oslo og den sørafrikanske ambassaden – The Oslo Celebrations. . 

Naledi Pandor er invitert av kunnskapsminister Øystein Djupedal. De to ministerne skal ha et møte fredag 24. august i departementet. Deretter reiser følget til Universitetet i Oslo, hvor vise-rektor Inga Bolstad vil gi en presentasjon om UiO og kvalitetsreformen. Andre tema denne dagen er rekruttering til realfagstudier, kjønnsperspektiv i høyere utdanning og internasjonalisering av studier. Universitetsrektor Geir Ellingsrud inviterer til lunsj og middag.

Initiativtakerne av The Oslo Celebrations er professor Fanny Duckert og amabassadør Ismail Coovadia. Feiringen strekker seg over hele høstsemesteret 2007, og inkluderer akademiske seminarer, studentdebatter, en forskningskonferanse og ulike kulturelle arrangementer.