Historisk arkiv

Den kulturelle skolesekken — i et nordisk perspektiv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Hvordan kan barn og unge få økt tilgang til kunst og kultur? En nordisk konferanse i Bergen 29.-30. mai setter søkelyset på kunst- og kulturformidling i skolen, og spesielt Den kulturelle skolesekken.

Den kulturelle skolesekken – i et nordisk perspektiv

Hvordan kan barn og unge få økt tilgang til kunst og kultur? En nordisk konferanse i Bergen 29.-30. mai setter søkelyset på kunst- og kulturformidling i skolen, og spesielt Den kulturelle skolesekken, som de siste tre år har gitt elever i den norske grunnskolen et profesjonelt kulturtilbud.

På konferansen vil deltakerne utveksle erfaringer når det gjelder kunst- og kulturformidling til skoleelever i Norden. Visjoner og metoder for det videre arbeidet vil bli drøftet. De vil se eksempler på prosjekter og produksjoner som er en del av Den kulturelle skolesekken. I programmet inngår også en konsert under Festspillene i Bergen, som vil ha Nordiske impulser som hovedprofil de neste årene.

Konferansen vil samle ansatte i offentlig sektor, organisasjoner og institusjoner, som arbeider med formidling av kunst og kultur til barn og unge i Norden. Arrangører er Kultur- og kirkedepartementet i samarbeid med sekretariatet for Den kulturelle skolesekken, ABM-utvikling. Konferansen er den del av det norske formannskapsprogrammet i Nordisk ministerråd i 2006.

Mer om konferansen, som har påmeldingsfrist 1. mai:

www.denkulturelleskolesekken.no/nordisk