Historisk arkiv

Leiing i samspel mellom frivillig og offentleg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Kultur- og kirkedepartementet

I august er det ny oppstart på 1. semester i studiet, som Høgskulen i Volda har utviklet i samarbeid med Kultur- og kirkedepartementet og Helse Midt-Norge, ved KPI (kompetansesenter for pasientinformasjon og pasientopplæring).

Leiing i samspel mellom frivillig og offentleg

I august er det ny oppstart på 1. semester i studiet, som Høgskulen i Volda har utviklet i samarbeid med Kultur- og kirkedepartementet og Helse Midt-Norge, ved KPI (kompetansesenter for pasientinformasjon og pasientopplæring).

Målgruppe
Vi har utviklet et studium for ledere i skjæringspunktet mellom det offentlige og frivillige feltet. I inneværende studieløp er studentene i hovedsak ledere ved Lærings- og Mestringssentrene, Frivillighetssentralene og ved institusjoner/avdelinger som arbeider tett med brukerorganisasjoner. Vi mener studiet også kan være meget nyttig for ledere i mange andre typer organisasjoner.

Innhold og arbeidsmåter
16. mai leverer det første kull 3.semester studenter sin eksamensoppgave. Evalueringene fra 1. og 2. semester, som Møreforskning i Volda har analysert, er meget positive. Vi har foretatt noen endringer i fht. organisering og innhold. bl.a. er studiet nå bygget opp med fire emner, hvor bare det første er obligatorisk. Det vil si at studentene må ta 1. semester, men ellers er det opp til den enkelte å kombinere og bygge opp studiet etter eget ønske. Det blir èn obligatorisk samling i hvert semester. Nettleksjonene og arbeidskravene knyttes til fagemnene og studentenes erfaringer på egen arbeidsplass eller organisasjon. Det arbeides individuelt og i grupper.

Obligatorisk samling
1.semester studentene har obligatorisk samling 28. og 29.8.06: Best western Fagerborg hotell, Lillestrøm.

Bidragsytere/ Tema:
Birgitte Brekke; ny leder i Frivillighet Norge: Organisering, utfordringer Solveig Bjerknes; Kultur- og Kirkedepartementet:

Terje Skjølsvold: Organisasjon og leiing i offentlig sektor

Kristen Ulstein: Organisasjon og leiing i frivillig sektor

Gro Brandal: Rammeverk/Utfordringer for samspillet mellom Frivillig og offentlig sektor

Gro Brandal: Nettbasert studium; hvordan arbeider vi? Opplæring i kommunikasjonsverktøyet Classfronter.

Vi forutsetter at studentene behersker bruk av Word og Internet. Det er en stor fordel om studenten har med bærbar PC til samlingen, fordi vi da vil spare mye tid.

Mer informasjon?
Som vedlegg ligger et elektronisk brev, som gir mer informasjon om studiet, samt link til søknadsskjemaet. Kontakt meg gjerne (eller Ragnhild Vestre) hvis du ønsker mer informasjon!

Brev med mer informasjon om studiet (pdf)

Kjenner du noen som kunne ha interesse av denne meldingen?: Vær snill å sende den videre!

Vennlig hilsen
Gro Brandal
Høyskolelektor i juridiske fag
Institutt for sosialfag
Høyskolen i Volda
Tlf arb. dir.: 700 75079
Mobil: 916 35605