Historisk arkiv

Markering for trygg bruk av internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Statssekretær Mette Gundersen innleder i morgen tirsdag 7. februar kl 1000 på den internasjonale nettsikkerhetsdagen som arrangeres på Hval skole i Oslo.

Markering for trygg bruk av Internett

Statssekretær Mette Gundersen innleder i morgen tirsdag 7. februar kl 1000 på den Internasjonale nettsikkerhetsdagen som arrangeres på Hval skole i Oslo. Medietilsynet som arrangerer markeringen sammen med flere aktører, arbeider for å øke bevisstheten om sikker bruk av Internett og nye medier blant barn og unge. I forbindelse med markeringen presenterer de en undersøkelse med fokus på hvordan foreldre og barns bruk og holdninger har endret seg.

Medietilsynet bruker merkenavnet ”SAFT” på sitt arbeid på området.
(Medietilsynets side om trygg bruk av Internett , Saft-prosjektet)

Arbeidet er delvis EU-finansiert og tilknyttet et nettverk under EUs handlingsplan for sikrere bruk av Internett. Norsk deltakelse i handlingsplanen koordineres av Kultur- og kirkedepartementet men kostnadene deles med Justisdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Samferdselsdepartementet, Fornyings- og administrasjonsdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet.


Program

10.00-10.05 Åpning og Informasjon om den europeiske Trygg bruk-dagen fra Statssekretær Mette Gundersen, Kultur og Kirkedepartementet

10.05-10.30 Fremlegging av nye funn fra SAFTs foreldreundersøkelse 2006 - hovedkonklusjoner (SAFT/MMI Univero)

10.30-10.35 Kommentar fra Statssekretær Krishna Chudasama, Barne- og Likestillingsdepartementet

10.35-10.45 Kommentar til resultatene og oppfordring til foreldre (Vebjørn og Kai Simon fra Tufte IL - SAFTs ambassadører)

10.45-10:55 Trygg bruk – også et bransjeansvar (Grete Faremo, Direktør, Microsoft Vest-Europa m.fl.)

10.55-11.25 Spørsmål og individuelle intervjuer med sentrale norske aktører.