Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Økt satsing på kulturelt mangfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Tiltak som bidrar til kulturelt mangfold løftes i budsjettet. Regjeringen har blant annet satt av 2 millioner kroner i forbindelse med Mangfoldsåret 2008. (06.10.06)

Pressemelding

Nr.: 118/06
Dato: 06.10.2006

Økt satsing på kulturelt mangfold

Tiltak som bidrar til kulturelt mangfold løftes i budsjettet. Regjeringen har blant annet satt av 2 millioner kroner i forbindelse med Mangfoldsåret 2008.

Mangfoldsåret 2008 er en oppfølging av Soria Moria-erklæringen, hvor det ble det slått fast at regjeringen vil synliggjøre det flerkulturelle perspektivet på alle felter i kulturlivet og bidra til å skape bedre møteplasser mellom majoritets- og minoritetskulturer.

– Kulturfeltet er et av de viktigste områdene for å skape fullverdig deltakelse i et flerkulturelt samfunn. Men kulturelt mangfold kommer ikke av seg selv. Det trengs et samlet grep om den statlige innsatsen for å fremme kulturelt mangfold i kulturpolitikken, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Forberedelsene til Mangfoldsåret blir like viktige som selve gjennomføringen. Det er etablert en prosjektgruppe som skal samordne planleggingsarbeidet for Mangfoldsåret. De 2 millionene skal gå til prosjektgruppens arbeid med planleggingen av året samt til konkrete prosjekter.

I tillegg fremmes kulturelt mangfold ved styrkingen av diverse tiltak i budsjettforslaget:


- 0,25 millioner kroner til Center for afrikansk kulturformidling.

- 0,3 millioner kroner til Du Store Verden.

- 0,3 millioner kroner til Stiftelsen Horisont/Mela.

- 0,4 millioner kroner til Nordic Black Theatre.

- Også en rekke andre ordninger som bidrar til å styrke det flerkulturelle i Norge er økt, bl.a. den offentlige konsertvirksomheten i Rikskonsertene, Førde Internasjonale Festival, Brage og Agenda X, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Til toppen