Historisk arkiv

Staten bidrar med totalt 100 millioner til Holmenkollen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkeminister Trond Giske og byråd for næring og kultur i Oslo, Anette Wiig Bryn, informerte i dag om avtalen som gir ytterligere 30 millioner kroner i statlige midler til utbygging av Holmenkollen til VM i 2011

Pressemelding

Nr.: 98/06
Dato: 15.09.2006
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Paul Glomsaker, tlf 22 24 80 50

Staten bidrar med totalt 100 millioner til Holmenkollen

Historisk satsing fra regjeringen:

Kultur- og kirkeminister Trond Giske og byråd for næring og kultur i Oslo, Anette Wiig Bryn, informerte i dag om avtalen som gir ytterligere 30 millioner kroner i statlige midler til utbygging av Holmenkollen til VM i 2011. - Dette er et historisk høyt statlig bidrag til utvikling av et idrettsanlegg, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Det er fra før kjent at regjeringen vil bidra med 70 millioner kroner for å gjøre Holmenkollen klar til VM i 2011. Avtalen, som det ble informert om i dag, innebærer at statens bidrag blir totalt 100 millioner kroner. Dette er den største enkelttildeling av statlige midler til et idrettsanlegg i Norge noen gang.

- De 70 millionene til selve bakken står fast. I tillegg vil vi bidra med 30 millioner til de øvrige anleggene rundt bakken. VM i 2011 vil garantert bli en stor folkefest, en begivenhet som befester og styrker Holmenkollens posisjon innen skiidretten. I tillegg vil arrangementet få stor betydning for Oslo by og landet for øvrig, framhever statsråden.

- Store investeringer må til for å gjøre Holmenkollen klar til VM i 2011, og til å møte framtidens krav til internasjonale konkurranser. Denne historiske satsingen fra regjeringen er en anerkjennelse av Holmenkollens nasjonale betydning, avslutter statsråd Giske.