Historisk arkiv

EU-støtte til norskledet forfatterprosjekt i Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kontaktperson: Avdelingsdirektør, Margaretha Østern, tlf 22 24 80 29

Det norskledede kulturprosjektet SHAHRAZAD i EUs kulturprogram, kultur 2007, har fått omlag 15,2 millioner kroner. Dette er et flerårig prosjekt som skal fremme fribyforfatternes verker og virksomhet.

Midlene går til et flerårig samarbeidsprosjekt i perioden 2007-2012. Prosjektet involverer byene Stavanger, Barcelona, Brussel, Frankfurt, Norwich og Stockholm. Prosjektet vil også involvere andre byer i de seks landene og ICORN medlems-/samarbeidsbyer i USA, Sør-Amerika, Afrika, Asia, og Australia.

Poeter, essayister, romanforfattere, journalister og tegneserieforfattere, som er forfulgt for sitt litterære virke i opprinnelseslandet, kan delta i en rekke SHAHRAZAD litterære arrangementer, festivaler, bokproduksjoner, og utstillinger over hele Europa fra høsten 2007 til høsten 2012. Navnet SHAHRAZAD er kvinnen fra "1001 Natt" som måtte fortelle gode historier dag etter dag, kveld etter kveld for å berge livet.


Felles for alle SHAHRAZAD-forfatterne, er at de får eller har fått opphold i en by som er medlem i International Cities of Refuge Network (ICORN) Organisasjonen har sitt hovedkontor i Stavanger kulturhus og har egen hjemmeside www.icorn.org

ICORN Stavanger vil ha et spesielt ansvar for aktivitetene i 2008, som vil gi viktige bidrag både til det norske Mangfoldsåret i 2008, EUs Year of International Dialogue 2008 og til Stavanger2008 som europeisk kulturhovedstad.

 Den totale rammen for prosjektet er på ca 3,9 millioner euro, hvor EU vil bidra med bortimot 50 prosent av dette beløpet.