Historisk arkiv

Haga besøker utstilling i container

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Høsten 2006 arrangerte utviklingsprogrammet blilyst:-) arkitektkonkurransen "Moderne boløsninger på bygda". Vinneren Lerche Arkitekter og de andre premierte vises på en utstilling i en ombygd container.

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga besøker utstillingen 3. september kl. 15.00.

Utstillingen oppleves utenfor DogA, Hausmanns gate 16, Oslo. Åpningstidene er kl. 12 - 18 begge dager.

Forfriskninger serveres. Velkommen!
 
Bakgrunn
Høsten 2006 arrangerte blilyst:-), utviklingsprogrammet for innlandskommunene i Sør-Trøndelag, samt Rindal i Møre- og Romsdal, arkitektkonkurransen "Moderne boløsninger på bygda", i samarbeid med Sør-Trøndelag fylkeskommune, Norsk Form, Husbanken, Norske Arkitekters Landsforbund og Kommunal- og Regionaldepartementet. Hensikten var å bringe fram nye tanker på hvordan man kan utvikle gode og fremtidsrettede bomiljøer på bydene. I tillegg til den enorme responsen fra hele landet kom det også inn bidrag fra Danmark, Sverige, Finland, Nederland og Tyskland. Noen valgte å fokusere på urbane verdier, mens andre har spunnet videre på allerede eksisterende byggetradisjoner i trøndelagsregionen.
 
Konkurransen er nå avsluttet og vinnerne kåret. I en container totalforvandlet og omgjort til et omreisende utstillingslokale ønsker blilyst å presentere de premierte og et utvalg av de innsendte bidragene.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.