Historisk arkiv

Åslaug Haga møter Osloregionens styre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Presseinvitasjon 23.01.06

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga møter Osloregionens styre for første gang 24. januar. Hensikten med møtet er å innlede en dialog om hovedstadsmeldingen.

Presseinvitasjon

Nr.: 2/2006
Dato: 23.01.2006

Åslaug Haga møter Osloregionens styre

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga møter Osloregionens styre for første gang 24. januar. Hensikten med møtet er å innlede en dialog om hovedstadsmeldingen. Statsråden vil gjøre det klart at hun engasjerer seg i arbeidet med hovedstadsmeldingen og regionens politiske utfordringer.

56 kommuner har dannet foreningen Osloregionen, etter initiativ fra Oslo kommune. Foreningen kalles også en strategisk allianse, der samarbeidet i regionen skal tjene en lokal og regional politisk forankring av felles utfordringer og rasjonelt faglig samarbeid. Osloregionen legger vekt på utvikling av fem næringsklynger og stimulering av innovasjonssystemet i regionen.

Byrådsleder Erling Lae er styreleder i Osloregionen. I tillegg teller styret åtte ordførere og to fylkesordførere fra områder rundt Oslo.

Det er anledning for pressen å få en kommentar etter møtet kl. 15.30 til 16.00. Møtet er lukket. Kontakt pressetelefonen for avtale.

  • Se temaside for arbeid med hovedstadsmeldingen.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.

Osloregionen.