Historisk arkiv

Inkubator for nye reiselivsprodukter åpnes på Lillehammer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 09.03.06

Norges første inkubator for reiseliv, åpnes av statssekretær Inge Bartnes tirsdag 14. mars. Inkubatoren skal være et sted for å klekke ut gode idéer for opplevelsesbasert reiseliv i Oppland og nabofylkene.

Pressemelding

Nr.: 17/2006
Dato: 10.03.2006

Inkubator for nye reiselivsprodukter åpnes på Lillehammer

Norges første inkubator for reiseliv, åpnes av statssekretær Inge Bartnes i Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) tirsdag 14. mars. Inkubatoren skal være et sted for å klekke ut gode idéer for opplevelsesbasert reiseliv i Oppland og nabofylkene.

Senere kan det bli aktuelt for inkubatoren på Lillehammer å jobbe med hele Norge som marked for reiseliv. Inkubatoren skal derfor satse på en samhandling som kan fungere over større avstander – en såkalt distribuert inkubator. Dette vil føre til at gründere innen reiseliv også kan sitte andre steder enn på Lillehammer, men ha tilgang til Lillehammermiljøets kompetanse og nettverk.

– Opplevelser og kultur blir viktigere og viktigere og er en del av det samlede reiselivsproduktet. I utviklingen av nye tilbud, er det bare vår egen fantasi som setter begrensingen. Jeg håper denne satsingen kan bidra til å stimulere kreativitet og utvikle nye reiselivsprodukter i norsk reiseliv, sier statssekretær Bartnes.

KRD bevilget i revidert statsbudsjett i 2005 to millioner kroner til reiselivsinkubatoren som skal ha tilhold i kunnskapsparken på Lillehammer. Midlene forvaltes gjennom Selskapet for industrivekst (SIVA). Oppland fylkeskommune og Lillehammerregionen deltar i finansieringen med tilsvarende beløp.

  • Sted: Lillehammer Kunnskapspark, Fakkelgården,Vormstuguvegen 40
  • Tid: Tirsdag 14. mars klokken 12:00
  • Program (PDF-format)

Kommunal- og regionaldepartementet: 22 24 25 00.