Historisk arkiv

Optimisme i Kommune-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 17.01.2006

I følge NRKs undersøkelse av 350 kommuner vil ni av ti kommuner øke eller opprettholde tjenestetilbudet i 2006. Dette fordi regjeringen ga kommunene et ekstra løft på 5,7 milliarder kroner mer enn året før.

Pressemelding

Nr.: 04/2006
Dato: 17.01.2006

Optimisme i Kommune-Norge

I følge NRKs undersøkelse av 350 kommuner vil ni av ti kommuner øke eller opprettholde tjenestetilbudet i 2006. Dette fordi regjeringen ga kommunene et ekstra løft på 5,7 milliarder kroner mer enn året før. I 2005 måtte to av tre kommuner kutte i tilbudet.

– Det er flott å oppleve at vi har klart å bidra til både økt tjenestetilbud og optimisme i Kommune-Norge, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Det er særlig eldreomsorg og skole som får tilført ekstra midler nå som kommunene har fått mer penger til rådighet. – Kommunepolitikerne bruker de ekstra frie midlene på en god måte. Dette viser at det lokale selvstyret fungerer, uttaler Åslaug Haga.

Resultatene er hentet fra NRKs undersøkelse som ble offentliggjort i dag. De viser en entydig positiv utvikling og optimisme i kommunene. Den årlige budsjettundersøkelsen fra KS – kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, viser de samme trekkene.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00