Historisk arkiv

Verran får 3 millioner kroner til småsamfunnssatsing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 27.06.06

Kommunal- og regionaldepartementet støtter småsamfunnsprosjektet i Verran med inntil tre millioner kroner. Regjeringen legger opp til å bevilge mer enn 100 millioner kroner til en flerårig småsamfunnssatsing, rettet mot lokalsamfunn i distriktene som et element til distriktsløftet.

Pressemelding

Nr.: 61/2006
Dato: 27.06.06

Verran får 3 millioner kroner til småsamfunnssatsing

Kommunal- og regionaldepartementet støtter småsamfunnsprosjektet i Verran med inntil tre millioner kroner i prosjektperioden. Regjeringen legger opp til å bevilge mer enn 100 millioner kroner til en flerårig småsamfunnssatsing, rettet mot lokalsamfunn i distriktene som et element til distriktsløftet.

- Jeg er glad for at Verran-samfunnet har tatt tak i situasjonen og søkte om å bli et av pilotprosjektene i regjeringens småsamfunnssatsing, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Verran har blant annet som mål å stabilisere folketallet i kommunen, ha fokus på trivsel og øke antall robuste arbeidsplasser i kommunen.

- Prosjektet er godt forankret både lokalt og regionalt. Dette gjør at arbeidet har gode sjanser for å lykkes. Jeg har forventinger til at prosjektet skal bidra til å få fram den gode utviklingskraften i kommunen, sier statsråden.

Pilotprosjektet i Verran skal gå over fem år og har en ramme på seks millioner kroner. Dette er et samfinansieringsprosjekt mellom departementet, fylkeskommunen og kommunen.

Småsamfunnssatsingen er en flerårig satsing på å styrke lokale initiativ i utsatte områder med nedgang i folketallet, stor avstand til sentre og med en sårbar næringsstruktur. Den nye småsamfunnssatsingen skal ha fokus på gode tjenester og velferdstilbud, attraktive lokalsamfunn og næringsutvikling. Kommunal- og regionaldepartementet har derfor satt av åtte millioner kroner i år til ulike pilot- og prøveprosjekt.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00