Historisk arkiv

Kulturministeren gratulerer den norske troppen med flott innsats i ungdoms-OL

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

- Jeg gratulerer hele den norske troppen med kjempeflott innsats i historiens første vinterungdoms-OL som nettopp er avsluttet i Innsbruck. Dette viser at det gror godt i norsk idrett, og at våre stolte tradisjoner innenfor vinteridrett blir godt tatt vare på, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

- Ungdoms-OL viser at mange land hevder seg i vinteridrett og at konkurransen blir stadig hardere. Det er viktig med god rekruttering og satsing på ungdomsidretten når vi skal arrangere ungdoms-OL på Lillehammer i 2016, sier Huitfeldt.

- Innsbruck har gjennomført et flott arrangement og det stiller forventninger til oss som arrangør i 2016, sier kulturministeren.

Alle de olympiske vinteridrettene sto på programmet under Vinterungdoms-OL i Innsbruck 13. – 22. januar 2012. Om lag 1050 utøvere i alderen 14 til 18 år deltok, blant dem 28 nordmenn – 14 jenter og 14 gutter. I tillegg til selve idrettsarrangementet består ungdoms-OL av et kultur- og utdanningsprogram. Sentralt i dette programmet er olympiske idealer som vennskap, solidaritet og edel kappstrid, og temaer som helse og sunn livsstil, prestasjons- og personlighetsutvikling, miljø og samfunnsansvar og mediehåndtering.