Historisk arkiv

Grensen for smålotteri øker til 200 000 kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

I dag trer de nye reglene for smålotterier i kraft. Dermed kan lag og foreninger avholde lotterier med årlig omsetning inntil 200 000 kroner, mot tidligere 150 000 kroner.

I dag trer de nye reglene for smålotterier i kraft. Dermed kan lag og foreninger avholde lotterier med årlig omsetning inntil 200 000 kroner, mot tidligere 150 000 kroner.

- Smålotterier er en tradisjonell og trygg måte lokale organisasjoner kan få lotteriinntekter på og bidrar til et mangfold av aktiviteter. Omsetningsgrensen for disse lotteriene har ikke økt siden 2005, og det var derfor etter vårt syn på tide å øke disse grensene nå, sier kulturminister Hadia Tajik.

Lokale frivillige lag og humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner har adgang til å avholde små, enkle lotterier uten å søke om tillatelse. Organisasjonene får slik mulighet til å skaffe seg lotterimidler uten noen krevende godkjenning. For å avholde slike lotterier er det tilstrekkelig at organisasjonene sender melding til Lotteritilsynet.

Lotteritilsynet har mer informasjon om slike lotteri her: http://lottstift.no/lotteritilsynet/lotteritypar/smalotteri-2/