Historisk arkiv

Bioenergi: Øker trykket på bioenergisatsingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioenergi: Landbruks- og matdepartementet vil ha mer fart på bioenergisatsingen. Derfor innføres nå to nye ordninger som skal bidra til dette.

Bioenergi: Øker trykket på bioenergisatsingen

Bioenergi: Landbruks- og matdepartementet vil ha mer fart på bioenergisatsingen. Derfor innføres nå to nye ordninger som skal bidra til dette. Tilskudd til bønder som vil dekke sitt varmebehov i produksjon og bolig med bioenergi, samt en ordning som skal stimulere veksthusnæringen til å konvertere fra fyringsolje til biobrensel, er forhåpentligvis tiltak som vil øke bruken av bioenergi i norsk landbruk.

- Mange festtaler er holdt. Jeg verker nå etter å få gjort noe mer her og få konkrete synlige resultater. Dette er en begynnelse, sier landbruks- og matminister Terje-Riis Johansen.

Miljøvennlige ordning
Intensjonen er at ordningen i tillegg til å være miljøvennlig skal utvikle norske gårdsbruk, skape arbeidsplasser og hindre gjengroing av kulturlandskapet. Det skal gis om lag 20.000 kr i støtte til installasjon av vedkjele og om lag 30.000 kroner til installasjon av fyrkjele for flis. For bruk som har et særlig høyt energibehov i sin produksjon, kan det gis støtte også utover dette. Totalt er det satt av 10 millioner kroner til ordningen. Til ordningen som skal stimulere veksthusnæringen til å legge om fra fyringsolje til bioenergi, er det satt av snaut 3 millioner kroner i inneværende år.

Ordningene administreres av Innovasjon Norge under Bioenergiprogrammet.

Bioenergi: Landbruks- og matdepartementet vil ha fart på bioenergisatsingen, og innfører nå to nye ordninger som skal bidra til dette.