Historisk arkiv

GMO: Resultater fra tilsynsprosjekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

GMO: Mattilsynet har i perioden oktober 2005 til mai 2006 gjennomført et tilsynsprosjekt på forekomst av genmodifiserte ingredienser i næringsmidler som selges på det norske markedet.

GMO: Resultater fra tilsynsprosjekt

GMO: Mattilsynet har i perioden oktober 2005 til mai 2006 gjennomført et tilsynsprosjekt på forekomst av genmodifiserte ingredienser i næringsmidler som selges på det norske markedet. Formålet med prosjektet har i første rekke vært å sjekke etterlevelse av regelverket på området.

Kun små mengder
Det ble påvist et ulovlig innhold av genmodifisert materiale i kun ett av i alt 53 produkter, mens det ble påvist mindre mengder genmodifisert materiale i 19 av de totalt 53 produktene som ble analysert. Resultatene fra dokumentasjonskontrollen viser at 7 av de 21 virksomhetene som deltok i prosjektet har manglende eller ikke gode nok rutiner for å unngå innblanding av genmodifisert materiale i sine produkter.

GMO: Mattilsynet har gjennomført et tilsynsprosjekt på forekomst av genmodifiserte ingredienser i næringsmidler som selges på det norske markedet.