Historisk arkiv

Mat: Full tillit til Mattilsynets arbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen understreker at han har full tillit til det arbeidet Mattilsynet nå gjør for å finne E.coli bakterien og sier han vil sørge for at tilsynet får de ressurser som trengs for å gjøre jobben.

Mat: Full tillit til Mattilsynets arbeid

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen understreker at han har full tillit til det arbeidet Mattilsynet nå gjør for å finne E.coli bakterien og sier han vil sørge for at tilsynet får de ressurser som trengs for å gjøre jobben.

Mat: Terje Riis-Johansen, Foto: Torbjørn Tandberg- Mattilsynet har den siste tiden fått kritikk for håndteringen av E.coli-saken. Jeg vil gjøre det helt klart at både Helse- og omsorgsministeren og jeg har tillit til Mattilsynets håndtering av saken. Dette er da heller ikke tidspunktet for å diskutere Mattilsynets håndtering. Nå må de få ro til å gjøre den jobben som trengs og i ettertid vil jeg sørge for en gjennomgang av saken slik at vi kan lære av de erfaringene som er gjort innen både kontroll og produksjon, sier Terje Riis-Johansen. Han understreker at situasjonen er alvorlig og at all nødvendig kompetanse er satt inn for å finne smittekilden.

Omdisponerer
-
Det aller viktigste nå er å forhindre at flere blir syke. Mattilsynet har allerede omdisponert ressurser og kompetanse for å spore opp smittekilden og de har blant annet fått bistand av Regjeringens krisestøtteenhet til informasjonsarbeidet.

Matministeren sier det ikke må herske noen tvil om at maten som presenteres i Norge skal være trygg. Dette skal forbrukerne ha tillit til.

- Selv om vi er i en meget alvorlig situasjon nå, har vi en meget god mattrygghetssituasjon i Norge sammenlignet med andre land i Europa. Vi vil aldri komme i en situasjon med null risiko, og derfor er også Folkehelseinstituttets råd om kjøkkenhygiene viktige råd i denne sammenheng.

Tøm fryseboksen
Allerede da E.coli-saken ble kjent hadde Riis-Johansen et møte med Mattilsynet, kjøttbransjen og Gilde for å diskutere umiddelbare tiltak og bransjen ble på dette møtet enige om en rekke tiltak for ytterligere å bedre slaktehygienen.

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen hadde i dag et møte med blant annet Mattilsynet om E.coli smitten og toppsjefen i Mattilsynet, Joakim Lystad, ga her et klart råd til forbrukerne om å tømme fryseboksen for alle deigprodukter fra storfe - uansett opphav - som er kjøpt mellom 1. januar og 24. februar i år - uansett merke.

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen skal redegjøre for Stortinget om E.colisaken den 28.03 eller 30.03.

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen understreker at han har full tillit til det arbeidet Mattilsynet nå gjør for å finne E.coli bakterien.