Historisk arkiv

Mat: Kokebok på ett døgn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Det Norske Kokkelandslaget samles på 4 messer og skal i løpet av én dag kreere og lage over 100 retter der frukt og grønt er tema. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen var med da startskuddet gikk i dag morges.

Mat: Kokebok på ett døgn

Mat: Det Norske Kokkelandslaget samles på 4 messer og skal i løpet av én dag kreere og lage over 100 retter der frukt og grønt er tema. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen var med da startskuddet gikk i dag morges. Riis-Johansen presenterte et utvalg grønnsaker for fjernsynskokken Wenche Andersen og manager på Det Norske Kokkelandslaget Sven Erik Renaa, som laget en rett til boken på God Morgen Norge på TV2.
 

Oppskrifter på løpende bånd

Erfarne skribenter følger kokkene, og vil lage oppskrifter på bakgrunn av det kokken kreerer. Deretter er det fotografen sin tur, og til slutt skal oppskrift og bilde settes sammen av en grafisk designer. Den grafiske filen sendes til trykkeriet og boken trykkes i natt. Dagen etter blir den bundet sammen, og selges de påfølgende dagene på "4 messer" på Lillestrøm - som er den viktigste møteplassen for alle aktører innen hotell, restaurant, catering, cafè, kantine, institusjon, service-, dagligvare- og varehandelen.

Boken koster 250 kroner og overskuddet av salget går til Kirkens Nødhjelp.

Mat, Ostekake, Foto: Tom Haga
Mat: Snøfrisk ostekake med jordbær glasur; Foto: Tom Haga