Historisk arkiv

Mat og industri i 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Matindustrien er Norges nest største industribransje og spiller en betydelig rolle for landets verdiskaping og sysselsetting. Nå er rapporten Mat og industri 2006 tilgjengelig hos NILF.

Mat og industri i 2006

Mat: Matindustrien er Norges nest største industribransje og spiller en betydelig rolle for landets verdiskaping og sysselsetting. Nå er rapporten Mat og industri 2006 tilgjengelig hos Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF).

Mat for milliarder
Årets rapport viser at norsk matindustri er en viktig bidragsyter til sysselsetting og bosetting, så vel som verdiskaping i mange norske distrikter. Målt som bruttoprodukt bidrar matindustrien med 19 % av industriens samlede verdiskaping. Matindustriens samlede produksjonsverdi var i 2005 på om lag 131,1 mrd. kroner.

Sysselsetting
I 2005 sto matindustrien for 20 % av norsk industrisysselsetting og 14 % av alle industribedrifter i Norge. Strukturendringer i norsk matindustri som følge av bl.a. økt internasjonal konkurranse, har ført til at norsk matindustri for første gang på over 10 år sysselsetter under 50 000 personer.

NILF publiserer for syvende år på rad rapporten om utviklingen i norsk nærings- og nytelsesmiddelindustri. Rapporten er finansiert av Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL), Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Kjøttindustriens Fellesforening (KIFF), Norsk Landbrukssamvirke og Innovasjon Norge.

Mat: Rapporten Mat og industri 2006 er nå tilgjengelig hos Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning.