Historisk arkiv

Trebyggeri med suksess

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Trebyggeri AS har i løpet av få år vokst fra én til 24 ansatte. Høypresisjonsteknologi fra Nordsjøen er ferd med å vinne fram i et tradisjonelt byggfag. Målet for 2006 er 30 millioner kroner i omsetning.

Trebyggeri med suksess

Trebyggeri AS har i løpet av få år vokst fra én til 24 ansatte. Høypresisjonsteknologi fra Nordsjøen er ferd med å vinne fram i et tradisjonelt byggfag. Målet for 2006 er 30 millioner kroner i omsetning, sier daglig leder Sigbjørn Daasvatn.

Bygger hus på en uke
Avansert teknologi fra undervannskonstruksjoner i Nordsjøen er overført til trebearbeidende industri i indre Agder. Styrkeberegninger kombinert med erfaringer fra databaser og inspeksjonsrapportering gir mer rasjonell produksjon av trebygg. Produksjonen er også effektivisert gjennom prekutt og prefabrikasjon innendørs i anlegget, og tilsvarende mindre arbeid ute på dårlig tilrettelagte, ofte kalde og fuktige byggeplasser. Store, ferdige elementer løftes på plass på byggeplassen og passes nøyaktig sammen på stedet.

- Kundene er i stor grad profesjonelle entreprenører som ser fordelene ved våre produksjonsmetoder. Vår store kutte-, skjære-, frese- og boremaskin er den eneste av sitt slag i Norge, mens det finnes tusen slike i Tyskland, forklarer Daasvatn.

Verdiskapningsprogrammet for skog
Gründer Sigbjørn Daasvatn fikk Etablererstipend i desember 2001. Trebyggeriet har i tillegg fått et lavrisikolån fra Innovasjon Norge i 2002, samt en del tilskudd til prosjekt fra Verdiskapningsprogrammet for skog.

Kilde: Fædrelandsvennen: Rune Øidne Reinertsen.