Historisk arkiv

Skog: Russerlerk på Vestlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Forsøk er nå gjort med lerk fra hele det asiatiske kontinentet i Russland. Forskningsresultatene viser at lerk har egenskaper som gjør at den fortjener en plass i det vestnorske skogbruket.

Skog: Forsøk er nå gjort med lerk fra hele det asiatiske kontinentet i Russland. Forskningsresultatene viser at lerk har egenskaper som gjør at den fortjener en plass i det vestnorske skogbruket.

 Deler av materialet ble bl.a. plantet ut i Bergen. Etter tre vekstsesonger har det avtegnet seg et mønster, både med hensyn til overlevelse og vekst. Dette skriver forskerne Bernt-Håvard Øyen, Lars-Ole Skage, hans Nyeggen og Åge Østgård ved Skog og landskap i en artikkel i tidsskriftet Norsk Skogbruk 1/07.

Om Skog og landskap
Skog og landskap (Norsk institutt for skog og landskap) er et nasjonalt institutt for kunnskap om arealressurser. Instituttet formidler kunnskap til myndigheter, næringsliv og allmennhet for å sikre bærekraftig forvaltning og verdiskapning knyttet til arealressursene. Skog og landskap er organisert under Landbruks- og matdepartementet.

Skog:  Forskning viser at lerk fra det asiatiske kontinentet i Russland har egenskaper som gjør at den fortjener en plass i det vestnorske skogbruket.