Historisk arkiv

Marked for reinsdyrkjøtt hele året

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reinsdyrkjøtt er det ikke lenger bare vintermat. Bedre utvalg av kjøtt kombinert med tilbud og kampanjer har fått fart på salget også i sommermånedene.

Reinsdyrkjøtt er det ikke lenger bare vintermat. Bedre utvalg av kjøtt kombinert med tilbud og kampanjer har fått fart på salget også i sommermånedene.

For ett år siden lå det 40 tonn reinsdyrkjøtt på fryselager, i tillegg til at det ble slaktet flere rein enn vanlig utover vinteren og våren.

– Kjøttet forsvant raskt ut. På vinteren og til påske var det flere enn før som koste seg med finnbiff til middag. På sommeren opplevde vi en ny salgstopp, takket være at butikker nå satser på pølser og karbonader av reinsdyr. Er sommeren kjølig, så skyter salget av reinsdyrkjøtt i været. Det har vi sett de siste årene, sier John Anders Lifjell, leder av Markedsutvalget for reinkjøtt.

Gjennomsnittlig uttak av rein er på drøyt 80 000 kalver på rundt 20 kilo hver i året.

Samefolkets dag
Onsdag 6. februar er Samefolkets dag. Reinkjøttet står helt sentralt i samisk kultur, og i år markeres dette i Mathallen i Oslo.

Folk fra hele landet har sendt inn oppskrifter med retter av reinsdyrkjøtt som skal lages og presenteres på Torget i Mathallen. Landbruks og matminister Trygve Slagsvold Vedum deler ut pris til beste rett.

Reinkjøttbedrifter i Mathallen
Følgende bedrifter vil være representert fra onsdag den 6. februar og ut uken på torget i Mathallen. 

  • Varanger Vilt AS
  • Arctic Rein og Vilt AS
  • Stensaas Reinsdyrslakteri AS
  • Fjellvilt AS
  • Davvi Siida AS  
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing. Gå til oppskrift. (Foto: Matprat.no)