Historisk arkiv

Oversikt over skogressursene utløser aktivitet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skogbruksaktiviteten har økt på eiendommer som har investert i nye skogbruksplaner og i oppgradering eller nybygging av skogsbilveier i Vestfold.

Stokke og Sandefjord kommuner gjennomførte områdetaksering i 2010 hvor alle skogeiere med eiendommer over 100 daa fikk tilbud om å kjøpe ny driftsplan for skogeiendommen sin.

Avvirkningsstatistikken i 2011 og 2012 for disse kommunene, med gjennomgående små skogeiendommer, viser en svært høy aktivitet. I løpet av de siste to årene er det avvirket ca. 50.000 m3 i Stokke og i underkant av 40.000 m3 i Sandefjord kommune. Mye av denne høye aktiviteten må tilskrives at skogeierne har fått ny og god oversikt over ressursene i skogen.

Regjeringen vil legge til rette for å styrke skogens bidrag til verdiskaping i hele landet og til å nå viktige energi-, klima- og miljømål. Hovedmålene i skogpolitikken bygger opp under dette gjennom satsing på økt bruk av trevirke til ulike former for trebruk og til energiformål, og en aktiv utnytting av skogen i nærings- og klimasammenheng.

Tømmerhogst
Skogressursene er fornybare og skogbruk er en viktig distriktsnæring med stor økonomisk betydning både nasjonalt, regionalt og lokalt. (Foto: Torbjørn Tandberg)