Historisk arkiv

Miljøvernminister Helen Bjørnøy til Brussel 19. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy møter sine nordiske kollegaer i Brussel 19. februar. Klimapolitikk er det mest sentrale temaet på dagsorden for møtene.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy møter sine nordiske kollegaer i Brussel 19. februar.  Klimapolitikk er det mest sentrale temaet på dagsorden for møtene.

Miljøvernministrene skal diskutere hvordan EU-landene kan komme i mål med reduksjoner av klimagassutslipp i påvente av en ny internasjonal klimaavtale. Samtalene vil også dreie seg om hvordan de nordiske landene kan påvirke de internasjonale klimaforhandlingene. Norge har i likhet med EU-landene vedtatt at økningen i den globale gjennomsnittstemperaturen ikke bør være høyere enn 2 grader Celsius og dette skal legges til grunn for forhandlinger om en fremtidig klimaavtale.

Diskusjonene på det nordiske møtet vil også omfatte andre saker som skal opp på EUs miljørådsmøte 20. februar, blant annet at flytrafikken skal inngå i et kvotesystem og hvordan CO2 utslippene fra biler kan reduseres.

Andre saker som står på dagsorden er reformarbeidet med FN reform, miljøkonsekvenser av globaliseringen og oppfølging av det franske initiativet til at det opprettes en egen FN-organisasjon for miljø. 

Ministrene vil også diskutere en videreutvikling og styrking av det Nordiske miljøutviklingsfondet, NEFCO.