Historisk arkiv

- Gjør noe med permitteringsreglene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Dette var den klare meldingen som regjeringen fikk da næringsministeren besøkte maritime bedrifter i Ulsteinvik denne uken.

- Gjør noe med permitteringsreglene

Dette var den klare meldingen som regjeringen fikk da næringsministeren besøkte maritime bedrifter i Ulsteinvik denne uken. Besøket omfattet bedriftene Island Offshore, Rolls Royce Marine, Ulstein verft og et møte med representanter for bedriftene og de ansattes organisasjoner.

Permitteringsregler er et viktig tema både for arbeidsgivere og arbeidstakere innenfor en bransje som preges av svingninger i ordretilgangen og med stort behov for å ta vare på kompetent arbeidskraft. Av andre temaer man var opptatt av kan nevnes nettolønnsordningen for sjøfolk, bedre rammebetingelser for offshorenæringen, problemer med pågang av billig innleid arbeidskraft fra lavkostland og behovet for stabile og konkurransedyktige rammebetingelser for næringslivet. Representantene for sjømannsorganisasjonene pekte på betydningen av norske sjøfolk på norske skip som et viktig grunnlag for rekruttering og kompetanseutvikling innen hele den maritime sektoren.

Ellers ble næringsministeren møtt av arbeidsfolk og bedriftsledere preget av optimisme, fulle ordrebøker og stort pågangsmot, eller som en av dem uttrykte det: ”Vi samarbeider når vi kan og konkurrerer når vi må!”

Rolls Royce Marine
Nærings- og handelsminister Odd Eriksen på besøk hos Rolls Royce Marine.


25. januar 2006