Historisk arkiv

Nye sentre for forskningsdrevet innovasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Odd Eriksen og kunnskapsminister Øystein Djupedal kunngjør de nye sentrene for forskningsdrevet innovasjon, SFI ordningen. Formålet er å fremme innovasjon og konkurransekraft i næringslivet

Nye sentre for forskningsdrevet innovasjon

I morgen, fredag 16. juni kl. 11.30 kunngjøres hvilke av de 58 søknadene som går seirende ut av konkurransen om å bli SFI-sentre. Regjeringen vil bekjentgjøre hvor de nye sentrene for forskningsdrevet innovasjon etableres. SFI-ordningen har til hensikt å bygge opp, eller styrke norske forskningsmiljøer som arbeider i tett samspill med innovativt næringsliv. Formålet er å støtte langsiktig forskning som fremmer innovasjon og konkurransekraft i næringslivet.

- Jeg er imponert over interessen og søkingen til SFI-ordningen og over at så mange bedrifter over hele landet ønsker å gå inn i et langsiktig forpliktende forskningssamarbeid med våre ledende universitets- og forskningsmiljøer. SFI-ordningen representerer et krafttak fra myndighetenes side for å styrke samarbeidet mellom allerede forskningstunge bedrifter og de beste forskningsmiljøene – og responsen fra miljøene viser at det nytter å satse. Bedrifter og virksomheter i ulike bransjer forplikter seg i dette samarbeidet. Vi har altså flere ben å stå på enn olje og gass, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Arrangementet vil bli overført på Internett (dn.no/webtv)

Søknadene om å få etablere Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) er vurdert først av en vitenskapelig komité, og deretter i tre næringspaneler. På sitt møte 24. mai fremmet Innovasjonsstyrets SFI-utvalg en innstilling overfor Hovedstyret i Forskningsrådet.

Les mer om SFI-ordningen på Forskningsrådets nettsider

15.juni 2006