Historisk arkiv

Stå på

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Med et forsiktig snorklipp og en klar oppfordring til jentene erklærte Odd Eriksen Lego Educational Center i Kongsberg for åpnet. – Dere må sørge for å bli skikkelig representert i laboratoriets ungdomsstyre, smilte næringsministeren.

Stå på

Med et forsiktig snorklipp og en klar oppfordring til jentene erklærte Odd Eriksen Lego Educational Center i Kongsberg for åpnet. – Dere må sørge for å bli skikkelig representert i laboratoriets ungdomsstyre, smilte næringsministeren. Til stede under åpningen var brukere ordfører, kultursjef og representanter for Kongsberg Devotek.

Lego Educational Center er et aktivitetslaboratorium som skal skape interesse for realfag blant barn og ungdom. Gjennom lek og programmering av lego-roboter får deltakerne en levende og interessant innføring i teknologi og prosjektarbeid.

Senteret har nå fått en vitamininnsprøyting etter at kommunen og firmaet Kongsberg Devotek inngikk en samarbeidsavtale som sikrer driften slik at senteret heretter kan holde åpent både på dag- og kveldstid. Næringsministeren roste initiativtakerne og understreket hvor viktig det er med tiltak som styrker rekrutteringen til realfagene slik at teknologiindustrien får sårt tiltrengt arbeidskraft.

- Dette er i tråd med regjeringens utdanningspolitiske mål og svært viktig, ikke minst for en by som Kongsberg med et teknologibasert næringsliv, understreket statsråden.

Etter åpningen fikk Eriksen forsøke seg som robotprogrammerer under kyndig ledelse av Hilde Marie Moholth. Det tok ikke lang tid før den lille fjernstyrte statsrådesbilen var i full vigør på senterets prøvebane.


Odd Eriksen får opplæring i programmering av Hilde Marie Moholth. Foto: Erlend S Steinstad, Laagendalsposten
Odd Eriksen får opplæring i programmering av Hilde Marie Moholth.
Foto: Erlend S Steinstad, Laagendalsposten